Здрава битка между Етър и Витоша завърши с равенство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Здрава битка между Етър и Витоша завърши с равенство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Novsport

03-03-2019, 14:26

Витоша Бистрица и Етър не успяха да се победят в двубой от 24-ия кръг в Първа лига. „Бистришките тигри” поведоха в резултата след точно изпълнена дузпа в 25-ата минута, но „болярите” успяха да изравнят след почивката чрез Флорент Боджадж. Така Витоша събра 22 точки в актива си на 11-ото място в класирането. Етър е седми с 37, на три пункта от Топ 6.

Срещата започна добре за „болярите”, които владееха повече топката и стояха по-добре на терена. Първата половина на полувремето обаче мина без чисти положения, а и липсваха точните удари.

В 25-ата минута грешка на вратаря Христо Иванов наклони взените в полза на домакините. При центриране от корнер Иванов не се намеси добре и изпусна топката, след което се хвърли да поправи грешката си, но повали Купенов и съдията отсъди дузпа. Кртиян Кочилов бе точен от бялата точка и „бистришките тигри” поведоха в резултата.

Попадението повлия на играта на гостите, които все по-често бъркаха в разиграванията в атака, а и в дефанзивен план, но Витоша не успя да нанесе втори удар до почивката.

Стефан Христов бе изведен отлично от Петко Цанков в 50-ата минута, но ударът му излезе в аут.

В 63-ата Наско Милев можеше да изненада неприятно излезлия напред Христо Иванов с далечен прехвърлящ удар, но топката мина встрани от десния страничен стълб.

Георги Сърмов отправи много добро дълго подаване за Иван Стоянов в 66-ата на десния фланг, последва центриране в пеналта, където Боджадж проба удар, топката се отби в излезлия вратар и се върна в албанеца, който вече на празна врата вкара за 1:1.

Атаките следваха една след друга и към двете врати, а в 74-ата минута късметът покри гостите след разбъркване в наказателното поле. При центриране от корнер топката бе отклонена от Амзин, кълбото се отклони в десния страничен стълб и Венци Василев успя да изчисти преди някой от играчите на Витоша да направи добавка.

Темпото на игра се запази до края на срещата, но без някой да вземе превес в резултата и точките бяха поделени.

СЪСТАВИ:

Витоша: Християн Василев, Тодор Гочев, Румен Гьонов,Кристиян  Кочилов, Георги Амзин, Четин Садула (к), Петко Цанков, Михаил Милчев, Георги Купенов, Ивайло Лазаров, Стефан Христов

Етър: Христо Иванов, Крум Стоянов, Венцислав Василев, Пламен Гълъбов, Здравко Запрянов,Георги Сърмов (к), Аласана Мане, Батрович, Даниел Младенов, Флорент Боджадж, Никола Колев

Източник: Novsport

Последни новини